Verbeteringen aan bestaande Dubex spuitmachine:

Verplaating aanzuigfilter

Driewegkraan tijdens vullen en mengen te bedienen       vanaf staanplaats

Spoelkraan aangebracht voor het reinigen van de  fust.

Handgreep op het deksel gemaakt.

Tussen de leiding van de tank en filter is een afsluiter aangebracht om het filter te schoon te maken zonder dat de tank leeg loopt.
Aanpassing aardappelrooier

In de natte herfst van 1974 Is de aardappelrooier aangepast om ook onder natte omstandigheden toch aardappelen te kunnen rooien. De schijven zijn aangedreven om de aardappelrug toch goed op te nemen.
Afweegapparaat

Dit afweegapparaat deed door middel van een sterke magneet de klep van de sorteermachine dicht.
Opklapbare schoffelmachine met een werkbreedte van 6 meter.

De scharnierpunten van deze installatie zijn zodanig gekozen dat met één dubbelwerkende cilinder beide zijvleugels opgeklapt kunnen worden. Deze kunnen daarbij plat op het middenstuk komen te liggen.
Verbeteringen bestaande boxenvuller.

In verband met de breedte van de bestaande aardappelcel moest de boxenvuller worden omgebouwd om deze tijdens het vullen zo weinig mogelijk te verplaatsen.

Het vaste gedeelte werd met 1.50 m. verlengd

De totale lengte bedroeg 10 m.

Terwille van de stabiliteit zijn twee hydraulische steunpoten aangebracht.

Het zwenkbereik werd vergroot naar 180 graden en is d.m.v. aanslagpennen in te stellen.

Het automatisch zwenken was met de hand over te nemen voor het vullen van moeilijke hoekjes.
Handlier op precisiezaaimachine

Het aanbrengen van een eenvoudige handlier betekende een gemakkelijke bediening bij het in werk- en transportstand zetten van de 12 rijige zaaimachine
Opwindsysteem drainhaspel

Door middel van de aftakas was de slang weer op te rollen op de haspel. De snelheid van het terughalen werd bepaald door dec stand waarin het handel werd gezet. Deze bediende namelijk een spanrol waarmee de slippende V - snaar al of niet  gespannen werd.
5 - Rijige rijenspuit voor aardappelen

De machine bevond zich voor op de trekker. Achter ieder element bevond zich een in hoogte verstelbare sleepvoet. Eveneens in hoogte verstelbaar waren de  doppen en de steunwielen aan de beide buitenste elementen. Deze beide elementen waren inschuifbaar voor transport over de weg. Onder de armen bevond zich een dwarsijzertje om de elementen horizontaal te houden tijdens transport. Het geheel was hydraulisch te heffen. 
Hefcycinders op 4 - rijige gruse pootmachine

Door het aanbrengen van twee cilinders in de parallellogrammen was het mogelijk om tijdens het aardappelen poten twee elementen uit te schakelen indien dit nodig was, bijv. op gerende percelen. Achter de toedekschijven bevonden zich aanaarders om de ruggetjes losse grond op de ruggen te brengen.
Montering van Dubbellucht wielen

Op zware grond kan voorkomen dat bij de toepassing van dubbellucht de ruimte tussen de wielen vol liep met grond. Dit werd tegen gegaan door deze ruimte af te dichten met behulp van een ring. De montering geschiede door middel van één centrale bout.
Spuit op de bietenzaaimachine

Er werd een gewasbeschermingsmiddel in de zaaivoor gespoten om zo vreterij door insecten bij de opkomst van de bieten te voorkomen
Opstelling aardappelsorteerder

De aardappelen worden met een heftruck in de stortbak geschept, die is voorzien van een ventilator. Dit om de aardappelen nog iets te drogen. Na het sorteren en uitlezen worden de aardappelen doormiddel van een zwenkbare transportband in de tons kisten  gedaan
Innovatief, natuurvriendelijk ondernemen                                                                                                     Innovatief, natuurvriendelijk ondernemen
Gebr. van Bergeijk