Kilver /dozerbak

Innovatief, natuurvriendelijk ondernemen                                                                                                     Innovatief, natuurvriendelijk ondernemen

Gebr. van Bergeijk
 
 
Bij mooi droog weer kwam er steeds meer vraag naar uitbreiding kilvercapaciteit.
Deze is gevonden in een gebruikte schuifdozerbak met een inhoud van 7 kub. Deze dozerbak schept de grond met weinig trekkracht op en kan deze vlot weer lossen op lage plekken in het perceel.
In praktijk zien we dat als de grond erg droog en zanderig is dat deze dozerbak ook zo netjes werkt als de kanteldozerbak die al 17 jaar op het bedrijf werkzaam is. En de capaciteit is ook iets groter.
Op de zwaardere grond is het zeer gewenst dat de Schuifdozerbak samen met de kanteldozerbak werkt. De kanteldozerbak kan met staande bak netter grond aanvullen op de plekken waar de schuifdozerbak al een lading grond heeft gebracht.

Door 2 twee capaciteits kilverdozerbakken in te zetten blijft het werk leuk op het land, en kunnen we na een dag werk goed zien dat een perceel opknapt. Het blijft iedere keer een uitdaging om zo vlot mogelijk een perceel netjes bol te leggen met behoud van de bodemvruchtbaarheid.