Nieuwe Pompwagen
Kwaliteit van vroeger, Automatisering van nu !                                                                                                     Kwaliteit      Technologie     Klantvriendelijkheid
 

April 2013 hebben we de nieuwe Agrometer APV 250 mestpompwagen in gebruik genomen.
Deze pompwagen is voorzien van een eigen motor en hydrauliek. Er is een afstandsbediening zodat er bij het sleepslangen met 1 trekker en man minder gewerkt kan worden. Uiteraard kan de chauffeur van de bemester in geval van een lekke slang de pompwagen zelf uitzetten.
Aan boord de Bauer SX 2000 mestpomp met een capaciteit van 140 kuub/uur op 1,5 km afstand tot 220 kuub/uur  dichtbij in rundveemest. Verder een drie kuub watertank voor het spoelen van de slangen en een compressor om de slangen leeg te blazen. De machine heeft een zuigarm met aanjager, wat het werken uit diepe kelders makkelijker maakt. Bijmengen van water gebeurt bij de aanjager in de mest zodat de verdunde mest met voordruk de pomp ingaat.
De machine is geleverd door D. van de Broek uit Moordrecht. We hebben allemaal een uitgebreide instructie gehad hoe er met deze machine gewerkt moet worden.